Slide 1
Slide 2

Actueel

Nieuw! Leer online Nederlands bij NCTaal!

Friday 01 May 2020, 15:30

Sinds minister-president Rutte iedereen in Nederland opriep om vanwege het coronavirus zo veel mogelijk thuis te werken, worden de Nederlandse taallessen van NCTaal voorlopig niet gegeven in het klaslokaal op Spanjaardstraat 23 in Rotterdam. In april zijn daarom de eerste online lessen van NCTaal begonnen, er zijn 6 klassen met in totaal 32 leerlingen.

We gebruiken nog steeds de lesboeken 'Nederlands in gang' voor de taalniveaus A1 en A2, en 'Nederlands in actie' voor het taalniveau B1. In juni begint er ook weer een cursus 'Nederlands op niveau' voor het taalniveau B2.

Wat heb je nodig voor de online lessen van NCTaal? Het fijnste is een desktop of laptop computer en een webcam met microfoon. Eventueel kun je voor de audio ook een headset gebruiken. NCTaal maakt gebruik van de app Zoom. In principe hoeven de leerlingen niets te downloaden, maar het is een goed idee om van te voren even te testen of alles werkt.

Misschien heb je geen desktop of laptop. In dat geval kun je eventueel ook een tablet of mobiele telefoon gebruiken, maar test van te voren even of je dit een prettige manier vindt om lessen te volgen. Om dat te proberen kun je bijvoorbeeld een keer meedoen met een bestaande cursus. Neem even contact op met NCTaal als je dit wilt!

Vanaf 11 mei zullen er nieuwe online cursussen beginnen voor de taalniveaus A1, A2 en B1. De precieze data zullen zo snel mogelijk bekend gemaakt worden via de officiële WeChat account van NCTaal.